Kors:
1 pakkie tennis- /gemmerbeskuitjies, fyn gekrummel
30 ml botter - gesmelt
Vulsel:
60 ml suurlemoensap
1 x 385 g-blikkie kondensmelk
1 x 250 g-houer gewone, gladde maaskaas
250 ml room, styf geklop
15 ml gelatien, opgelos in ’n halwe koppie kookwater
Bolaag:
1 klein blikkie ingemaakte appelkose
1 pakkie perskejellie
Metode - kors:
Meng die koekiekrummels met botter en druk in ’n gesmeerde tertbord.
Metode - vulsel:
Klits die suurlemoensap in die kondensmelk
Klits die suurlemoensap in die kondensmelk
Voeg die maaskaas by en vou daarna die room by
Meng goed
Smelt die gelatien
Roer die gesmelte gelatien by die roommengsel in
Skep mengsel in die kors
Laat stol vir sowat 1-2 uur in yskas
Metode - bolaag:
Maak die jellie aan met 1 koppie kookwater
Maak die jellie aan met 1 koppie kookwater
Voeg die sap van appelkose by
Sodra die tert gestol is, pak die appelkose bo-op met die ronde kante na bo
Skep van die jelliemengsel oor die appelkose - soveel as wat die tertbord kan neem